Ο διανομέας λιπασμάτων είναι μια μηχανή που τοποθετεί οργανικό, κοκκώδες ή σφαιροποιημένο λίπασμα σε βάθος 15/20 cm χωρίς τον κίνδυνο να παρασύρεται από την βροχόπτωση ή να διασκορπίζεται σε περιοχές όπου αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Το προϊόν αναμιγνύεται με εσωτερική κοχλία που τροφοδοτείται απο υδραυλικό μοτέρ και εκκενώνεται υπόγεια μέσω σωλήνων οι οποίοι συνδέονται απευθείας με τα νύχια του καλλιεργητή.

Η διέλευση του λιπάσματος ρυθμίζεται χειροκίνητα ή υδραυλικά. Μια πρόσθετη χειροκίνητη βαλβίδα ελέγχει τη δίοδο για κάθε ξεχωριστή ροή.

Ιδανική για τη σπορά του φασολιού ή άλλων όσπριων για την τεχνική της χλωρής λίπανσης.

Είναι εξοπλισμένο με δοχείο από σίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα INOX, με εμπρόσθιους τροχούς για τη ρύθμιση του βάθους εργασίας.

 

Πλαίσιο υψηλής αντοχής με προσάρτηση τριών σημείων. Υδραυλικοί σωλήνες με γρήγορες συνδέσεις. Δυνατότητα εφαρμογής αγκίστρων τύπου ripper, τύπου καλλιεργητή, ή ελατηρίων. Διατίθεται σε δοχείο από σίδηρο ή ανοξείδωτο ατσάλι με 3 και 5 νύχια. Προαιρετικός προσαρτώμενος κύλινδρος συμπιεσης του εδάφους. Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε τύπο ελκυστήρα.